Wachtwoordbeveiliging configureren

Zo wijzigt u de instellingen van wachtwoordbeveiliging:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik De knop Instellingen onder in het hoofdvenster.

Dit opent het venster Instellingen.

3. Selecteer in het gedeelte Privacy-instellingen het subgedeelte Veilige gegevensinvoer.
  4. Schakel het selectievakje Hints voor sterke wachtwoorden tonen in als u wilt dat het Kaspersky-programma de sterkte controleert van wachtwoorden die u op websites maakt en om aanbevelingen te geven voor het maken van sterke wachtwoorden.

Als u Kaspersky Password Manager hebt geïnstalleerd, wordt in de melding een sterk wachtwoord aanbevolen. Mocht u Kaspersky Password Manager niet hebben geïnstalleerd, raden we aan dat u het downloadt en installeert om ervoor te zorgen dat u altijd sterke wachtwoorden aanmaakt.

5. Schakel het selectievakje Waarschuwen als hetzelfde wachtwoord op meerdere websites wordt gebruikt als u wilt dat het Kaspersky-programma controleert of u het wachtwoord dat u op de website invoert of aanmaakt op websites van banken, sociale netwerken en e-mailservices al eerder hebt gebruikt.
  6. Klik op de koppeling Websitecategorieën selecteren om het venster Websitecategorieën te openen als u wilt selecteren voor welke categorieën van websites het gebruik van identieke wachtwoorden moet worden gecontroleerd.
  7. Schakel de selectievakjes voor de categorieën in:
    • Banken en betaalsystemen. Wanneer u een wachtwoord op internet aanmaakt of invoert, controleert het Kaspersky-programma of u dit wachtwoord op websites van banken en betaalsystemen hebt gebruikt.
    • Sociale netwerken. Wanneer u een wachtwoord op internet aanmaakt of invoert, controleert het Kaspersky-programma of u dit wachtwoord voor sociale netwerken hebt gebruikt.
    • E-mailservices. Wanneer u een wachtwoord op internet aanmaakt of invoert, controleert het Kaspersky-programma of u dit wachtwoord voor e-mailservices hebt gebruikt.